Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goed begin in Thuringen

zaterdag 18 juli 2015

Na twee etappes in de lastige Thüringen Rundfahrt staat Amy er nog goed voor. Ze sprintte vrijdag in de korte openingsrit naar een mooie zesde plaats en verloor zaterdag in de tweede etappe geen tijd op de belangrijkste klassementsrensters. In die tweede rit finishte Amy als veertiende. Drie rensters bleven licht vooruit. "Ik wil hier graag voor een goed klassement gaan", vertelt Amy. "Dan is het belangrijk om ook in dit soort ritten geen tijd te verliezen."

In de Duitse etappekoers die nog tot en met donderdag duurt, rijdt Amy voor de gelegenheid met het Nederlandse team. Samen met haar selectie-teamgenote Moniek Tenniglo begon ze vooraan de pittige beklimming die de finale van de etappe inleidde. "Moniek en ik gingen samen de bocht voor de klim door. Dat was perfect en toen trok Emma Johansson door. Samen met haar, Trixi Worrack, Lisa Brennauer en nog twee anderen kwamen we boven. Er reed echter nog een kopgroepje vooruit en je merkte wel dat ze dien niet terug wilden pakken. Ik hoopte juist dat we er bij konden komen."

Sterke ploegen als Velocio-Sram en Orica-AIS hadden een renster mee in die kopgroep. "Ik denk dat ze met het oog op de tijdrit graag die kopgroep vooruit wilden laten blijven. Waarschijnlijk in de hoop een wat mindere tijdrijdster met een voorsprong aan de tijdrit te laten beginnen, zodat ze uiteindelijk nog wat meer ijzers in het vuur hebben voor het klassement."Het groepje bleef ook vooruit, ware het met een kleine voorsprong. "Moniek reed nog weg uit het peloton, maar ze werd net voor de streep teruggepakt en dat was wel jammer. Zelf heb ik gezorgd dat ik in de sprint geen tijd verloor."

Alle niet verloren tijd is meegenomen wanneer je voor het klassement rijdt. "Dit was daarbij ook een beetje een rare dag, omdat we morgen al vroeg een tijdrit rijden en er daarna ook een zware rit wacht. Ik kijk wel uit naar de tijdrit. Ik heb echt geen idee hoe ik ervoor sta, maar ik vind het wel leuk dat het klassement dan een beetje gemaakt is. Daarin hoop ik goed mee te doen. Ik heb hier serieus voor getraind en voel me goed. We gaan het van dag tot dag bekijken."