Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Geroken aan de overwinning

maandag 20 juli 2015

In de vierde etappe van de Thüringen Rundfahrt heeft Amy maandag aan de overwinning mogen ruiken. Achter de Finse Lotta Lepistö finishte ze als derde in de vierde etappe. Die liep uit op een massasprint. "Helaas zat ik in het laatste stuk net even vast, waardoor ik in moest houden en om Lotta heen moest", beschrijf Amy de sprint. "Maar ik kwam hard opzetten en daar ben ik blij mee. Dat wil zeggen dat het wel goed gaat, maar het zou mooi zijn als er dan ook een keer een zege uitkomt."

Dankzij goed werk van teamgenote Moniek Tenniglo kon Amy in een goede positie aan de sprint beginnen. "Moniek heeft me vanaf twee kilometer voor de finish tot een kilometer voor de streep van voren afgezet. Dat was gewoon perfect. Ik verkeek me wel een beetje op de finale. We kwamen plots vanaf de andere kant dan in de eerdere omlopen. Maar al met al ging het vandaag gewoon goed. Toen ze op de Hankaberg doortrokken kon ik goed mee."

Wisselende zondag
Zondag reed Amy nog een dubbel programma. Eerst een tijdrit over een zeer heuvelachtig parcours en daarna een rit met finish op de befaamde Steile Wand, nadat het peloton die klim ook al drie keer eerder moest overbruggen. "Die tijdrit was niet super, maar ook niet slecht. Ik had gehoopt binnen een minuut van de winnares te kunnen blijven, maar dat werd twee minuten en daar baalde ik wel van. Ik voel me goed en dan is het lastig dan nu het hele klassement om zeep is. Van de andere kant komen er nog mooie dagen aan."

Een mooie rit kwam er zondagavond in ieder geval al. "Daarin voelde ik me echt wel goed en ik ging op die Steile Wand iedere keer goed mee omhoog. Helaas begon het voor de laatste klim heel hard te regen en stormen, waardoor positioneren een stuk lastiger werd. Die meiden werken gewoon hartstikke goed, maar je merkt dan dat je in de finale dan niet iemand mist om je van voren te houden."

Al met al kijkt Amy met een goed gevoel na het eerste deel van de Thüringen Rundfahrt. Een overwinning zat er nog niet in en de tijdrit was niet optimaal, maar er zijn zeker nog kansen. "We krijgen ook nog een lastige dag en ik hoop dat het daarin breekt. Dan kan er ook nog van alles gebeuren in het klassement."

Foto's: Sportfoto.nl