Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Wederom op het podium

woensdag 22 juli 2015

Twee dagen nadat ze derde werd in de vierde etappe, is Amy opnieuw op het podium geëindigd in de Thüringen Rundfahrt. In de zesde rit was ze ditmaal zelfs de snelste van het eerste deel van het peloton. Twee rensters waren echter ontsnapt en bleven de grote groep voor. De Amerikaanse Katie Hall won, voor Amanda Spratt uit Australië. "Ik zat alleen in de eerste groep en moest gokken", zegt Amy na afloop. "Helaas werden die twee meiden niet meer teruggepakt."

De zesde etappe kende een lange klim en stond aangemerkt als koninginnenrit. Feitelijk bleef een groot peloton echter bij elkaar, hoewel de groep in de finale nog wel in twee stukken brak. "Er werd op zich wel doorgereden, maar een groepje reed vooruit en de lange klim was eigenlijk te gemakkelijk om verschillen te maken. Velocio gooide het op slot voor klassementsleidster Lisa Brennauer en dan kun je heel weinig doen."

Eén ploeg valt zeer nadrukkelijk aan in de koers en dat is Orica-AIS. "Zij hadden iemand in de aanval en voor hen hoefde het gat dus niet dicht, terwijl Orica het gat niet dicht kreeg. Dan is het dus gebeurd. Ook de klim in de finale bleek niet zwaar genoeg om het verschil te maken met de klassementsrensters. Ik reageerde op Johansson en Brennauer, maar kon niet overal op reageren. Dat is een gok die je moet nemen en die twee meiden reden dus weg."