Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Tevreden gevoel over Thuringen Rundfahrt

donderdag 23 juli 2015

Ook in de laatste etappe van de Thüringen Rundfahrt heeft Amy zich op een positieve wijze kunnen onderscheiden. Nadat een grote kopgroep vroeg in de etappe wegreed, wist ze er samen met Emma Johansson en Lisa Brennauer naartoe te rijden. In de finale reden drie rensters weg, waarna alleen Johansson de oversteek kon maken. Achter het groepje won Amy de sprint. Ze eindigde daarmee als vijfde in de etappe.

“Ik voelde me goed vandaag”, merkte Amy na de finish op. “Maar Emma was echt sterk. Die drie meiden reden een eindje voor de laatste bergsprint weg. Op die heuvel sprong Emma naar hen toe en dat deed ze zo hard, dat ze al weg was voor wij aan konden zetten. Zelf had ik ervoor gekozen om niet op die drie te reageren, maar op Emma en Lisa. Je kunt niet overal op reageren. Achteraf had ik met die anderen mee moeten gaan, maar dat is dus achteraf gezegd.”

Johansson won uiteindelijk ook het eindklassement, waarin ze op de slotdag Brennauer van de troon stootte. “Andere dagen kon ik Emma vrij gemakkelijk volgen, maar zo sterk als ze vandaag was is ze de hele week niet geweest. Lisa kon niet meer. Zij was echt helemaal op. Toen heb ik ook geprobeerd om het gat dicht te rijden met anderen. Ik reed voor de dagzege. Voor het klassement hoefde ik me niet te spraken. Ik hoopte dat als we misschien nog terugkwamen, er een eindsprint kwam.”

Stap gezet
Met in totaal zeven dagen koers, was de Thüringen Rundfahrt Amy’s langste meerdaagse van dit seizoen. “Over hoe ik deze week meereed mag ik niet klagen. In het voorjaar was ik wel goed, maar ik denk dat ik de stap die ik toen miste, nu wel gemaakt heb. Ik voel me gewoon echt wel goed. Het is alleen wel moeilijk om zo te koersen. Je mist hier wel een team om je heen, waarmee je het spel kunt spelen. Maar ik ben wel echt tevreden.”

La Course
Over een aantal dagen rijdt Amy alweer haar volgende koers. Dan staat La Course op het programma, de wedstrijd die sinds vorig jaar gehouden wordt, voorafgaand aan de slotrit in de Tour de France. Of Amy daar ook mee gaat sprinten of een ander plan trekt, is nog de vraag. “We hebben Lucy ook nog voor de sprint en zij is de laatste tijd in goeden doen. Ik ben meer van de sprints in een klein groepje. Parijs is een zware wedstrijd en ik hoop dat het een mooie koers wordt.”