Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Fantastische podiumplaats in La Course

zondag 26 juli 2015

Het peloton kwam net te laat en daardoor moest Amy er voor kiezen om haar sprint al vroeg in te zetten, maar dat heeft haar zondag wel een mooie podiumplaats opgeleverd in La Course. In de wedstrijd op de Champs-Elysees finishte ze als derde. Anna van der Breggen viel vijf kilometer van de streep solo aan en hield stand in de regen. Veel valpartijen ontsierden de wedstrijd. "Met die podiumplaats ben ik blij", vertelt Amy. "Ik heb er nog wat moois uit kunnen halen voor het team."

Nadat de ploegen bij het intekenen zich nog gereed maakten onder een lekker zonnetje, werd de 89 kilometer volledig in de regen verreden. Daardoor regende het ook lekke banden en werd er veel gevallen."Het was een heel chaotische wedstrijd door het slechte weer. Aanvallen kon niet echt doordat het zo glad was en er waren een hoop valpartijen."

Lucy
Eigenlijk was het niet Amy die voor Liv-Plantur zou gaan sprinten. "Het plan was om voor Lucy te gaan, maar doordat zij zo vaak gevallen was, was dat niet meer mogelijk. We moesten het plan dus veranderen. Ik voelde mij best goed en wist na Thüringen dat ik in goede doen ben."

Het werd echter geen sprint om de zege. Na de aanval van Van der Breggen werd er door meerdere teams achtervolgd, maar het gat werd niet gedicht. Amy besloot haar sprint vroeg in te zetten in een poging haar nog te achterhalen. Dat lukte niet, maar ze zag verder alleen Jolien D'hoore nog voorbij komen. "Het was jammer dat Anna alleen wegreed. Daar had ik normaal wel bij willen zitten, maar nu was dat een lastige keuze, omdat ik ook moest sprinten."