Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Weinig spektakel in Bochum

zondag 2 augustus 2015

Voor het tweede jaar op rij was de Sparkassen Giro in Bochum het decor voor een World Cup wedstrijd. En net als een jaar geleden was het spektakel minimaal. "Maar er werd best wel doorgereden hoor", zegt Amy. "Het was echt een slopende wedstrijd. Voor het publiek lijkt het vrij gemakkelijk, maar er werd hard gereden en je bent continu licht naar boven en naar beneden aan het rijden. Het echte klimmetje in het parcours moet je iedere keer vanuit stilstand op sprinten. Als je daar van achteren zit is het extra zwaar denk ik."

Het werd een massasprint in Bochum en daarin zou Liv-Plantur aanvankelijk voor Lucy Garner rijden. "Zij zou de sprint doen en ik zou proberen om in een groepje weg te komen. Dat lukte nog even, want ik was met tien andere meiden weg, waarbij veel grote namen zaten. Helaas werd ook dat weer dicht gereden."

Omschakelen
Garner verliet de wedstrijd vroegtijdig. "Uiteindelijk veranderde daardoor het plan en moest ik ook nog sprinten. Dat is gewoon best balen, want ik reed de hele koers best wel agressief en dan moet je ook nog omschakelen om te sprinten. Dat is hartstikke zwaar en op het einde van de koers zat ik ook nog eens alleen. Wegkomen is er niet bij, omdat je richting de finish een afdaling had waar het steeds weer bij elkaar kwam. Dat is best wel frustrerend."