Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Meedoen om zeges in Route de France

donderdag 13 augustus 2015

Nog altijd is Amy actief in de Route de France. Daar was het wedstrijdverloop de afgelopen dagen wisselend. Zo deed ze dinsdag en woensdag opnieuw mee om de zege, maar was dat donderdag niet mogelijk. "Het was weer een bijzondere dag", vertelt Amy over de laatste etappe die ze reed. "Na eerst een klim was het verder een vlakke rit en daarbij werd veel aangevallen. Maar uiteindelijk werd het toch een massasprint en daarin wilden we voor Lucy gaan. Het was erg chaotisch en er waren veel valpartijen, waardoor we helaas niet mee konden strijden om de zege."

Dat was in de twee voorgaande dagen wel anders. Zo finishte Amy achter de Italiaanse Giorgia Bronzini als tweede in de tweede etappe. "Dat was een sprintersdag en ook daarin zouden we voor Lucy gaan, maar het was zo chaotisch dat we elkaar kwijt raakten. Gelukkig waren Claudia en ik nog bij elkaar, dus we konden toch nog sprinten. Wiggle-Honda kwam alleen hard over ons heen en daardoor waren we net te laat. Dat was wel jammer."

Trui kwijt
Na die tweede etappe was Amy nog altijd de leidster in het klassement. In de derde rit moest ze haar trui echter afstaan. "Het was een pittige dag met eerst al wat klimmen en daarna een plaatselijke rond van 4,5 kilometer, met daarin een een klim van twee kilometer. Het was vooral Wiggle dat aanviel op de klim waar punten gepakt konden worden, maar Claudia en ik konden redelijk goed meekomen. Uiteindelijk kwamen er een boel rensters terug."

De Italiaanse Elisa Longo Borghini slaagde er uiteindelijk in om op de plaatselijke omloop weg te rijden. "Claudia moest daarop reageren voor het algemeen klassement, maar op de slotklim kon ze helaas niet meer mee. Uiteindelijk heb ik geprobeerd om nog zo kort mogelijk te komen, maar ik kwam twee seconden tekort. Dat was wel jammer, want ik had gehoopt dat we de trui in het team konden houden."