Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Franse koers goed afgesloten

zaterdag 15 augustus 2015

Met een derde plaats in de slotetappe heeft Amy de Route de France zaterdag goed afgesloten. De rit eindigde in een massasprint. Daarin waren de Italiaanse Giorgia Bronzini en Loren Rowney uit Australië sneller. "In de sprint probeerden ze het voor mij aan te trekken", vertelt Amy. "Helaas kwam ik al op vierhonderd meter voor de streep op kop. Ik moest mijn sprint dus vroeg beginnen en dat was wel jammer. Het is mooi dat ik uiteindelijk nog derde word, nadat ik daarvoor ik gewoon mee heb gekoerst."

Dat meekoersen deed Amy op het parcours van vier ronden van 26 kilometer. Daarin zat ook een klim. "We wilden proberen om met aanvallen mee te gaan en dat hebben we dus ook gedaan. Uiteindelijk konden we voor het algemeen klassement niets meer doen voor Claudia. Zij werd daarin derde."

Bergrit
Vrijdag werd het algemeen klassement al gevormd. "Dat was een lastige klimrit. De grote klim begon na zestig kilometer, maar daarvoor werd er op het glooiende deel van het parcours al veel aangevallen. We hoopten met Claudia te strijden voor het klassement en ik zou mee gaan met aanvallen als die er waren."

Amy ging inderdaad mee. "Na zo'n vijf kilometer klimmen werd het een stuk steiler. Toen daarbij aangevallen werd kon ik goed meekomen, maar toen de sprint voor de punten eraan kwam, werden wee weer teruggepakt. Op dat moment was het voor mij even teveel. Ik kwam in een prima groepje te rijden en was na afloop eigenlijk wel tevreden. Claudia werd uiteindelijk derde in de rit en is dat dus ook gebleven in het klassement.