Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Vertrek bij ploeg en geselecteerd voor WK

donderdag 20 augustus 2015

Volgend seizoen zal Amy voor een ander team gaan rijden. Haar huidige ploeg Liv-Plantur heeft vandaag in de media laten weten dat de wegen van beide partijen eind december zullen scheiden. “Na vijf jaren voor het team te hebben gereden ben ik toe aan een andere professionele omgeving”, legt Amy haar vertrek uit. “Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad bij het team, maar ik wil graag een nieuwe stap maken in mijn carrière.”

Amy kijkt er naar uit om bij een ander team aan haar toekomst te gaan werken. “Het lijkt me verfrissend om weer in een voor mij nieuwe ploeg terecht te komen. Dat is iets waar ik naar uit kijk en ik hoop dat ik mij daar van mijn beste kant kan laten zien. Daarnaast wil ik nu graag dit wielerseizoen op een mooie manier afsluiten.”

Naar WK in Richmond
Er kwam vandaag ook nog ander nieuws. Net als in de afgelopen twee jaar is Amy geselecteerd voor het WK wielrennen. Dat wereldkampioenschap wordt dit jaar in Richmond (Amerika) verreden. Bondscoach Johan Lammerts heeft naast Amy nog zes andere vrouwen opgeroepen voor de wegwedstrijd op zaterdag 26 september. Anna van der Breggen van Rabo-Liv is de kopvrouw. Verder starten namens diezelfde ploeg ook Roxane Knetemann en Lucinda Brand, Ellen van Dijk en Chantal Blaak van Boels Dolmans en Bigla-renster Iris Slappendel.

De koers in Richmond zal niet gemakkelijk worden. Het peloton gaat er rijden op een 16,2 kilometer lange ronde, waarin meerde korte beklimmingen en kasseienstroken opgenomen zijn. Amy zal in Richmond waarschijnlijk ook de WK ploegentijdrit rijden met haar team Liv-Plantur. Die is op zondag 20 september.