Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Sprinttrui op eerste dat Ladies Tour

dinsdag 1 september 2015

Voor Amy en haar ploeggenotes bij Liv-Plantur is de Boels Rental Ladies Tour goed begonnen. Achter de Belgische Jolien D'hoore eindigde Lucy Garner namens het team als tweede in de eerste etappe. Amy kon daarbij goed werk voor haar doen, nadat ze zelf al de eerste twee bonificatiesprints won en daardoor de rood-witte trui van het sprintklassement aan mocht trekken. "Een goed begin en het was het plan om mee te doen in die tussensprints", aldus Amy. "Zo kon ik seconden proberen te pakken en we gingen voor Lucy in de eindsprint. Het is mooi dat het gelukt is."

Met valpartijen, een glooiend parcours en regen onderweg was de eerste etappe zeker niet gemakkelijk. "Maar op een dag als vandaag is het moeilijk om te zien wie wel en wie niet goed is. Er stond vandaag wel wat wind en het ging ook wat op de kant, maar pas gedurende de week kun je echt zien met wie je rekening moet houden. De wind was nu niet echt sterk genoeg. Dat het brak was echter wel een teken. Als er de komende week weer wind staat kan het denk ik wel uit elkaar gereden worden."

'Wij zaten er'
De finale in 's-Heerenberg, waar de finishstreep lag, was wel lastig. "Daardoor moesten we heel gecontroleerd rijden. Er zat ook nog een klimmetje op enkele kilometers voor de streep. Lucy kan op zoiets wel goed mee, maar als ze daar aanvallen wordt het zwaar. De aankomst vond ik eerlijk gezegd niet super. In de laatste bocht stond je bijna stil en doordat je hier veel niveau verschil hebt kan dat voor problemen zorgen. Maar wij zaten er en dat is het belangrijkste." 

Foto: Sportfoto.nl