Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Net geen etappezege in Lotto Belgium Tour

donderdag 10 september 2015

In de Lotto Belgium Tour is Amy woensdag tweede geworden in de tweede etappe. Ze moest alleen de Deense Amalie Dideriksen voor zich dulden in de sprint met een groep van twintig rensters. "En het was eigenlijk niet echt een heel goede dag voor me, want ik had het behoorlijk zwaar", vertelt Amy na afloop. "In het begin werd al een hoog tempo reden, waarna we na 47 kilometer een twee kilometer lange kasseienstrook hadden. Daar brak het."

Een kopgroep van twintig meiden bleef over, waarin Amy drie ploeggenotes van de Nederlandse selectie terugvond. "We moesten op het einde nog vijf plaatselijke rondes van acht kilometer rijden en in de laatste drie ronden wilden we gaan aanvallen. Dat lukte uiteindelijk niet echt, waarna het een sprint werd. Een best snelle sprint ook, want er was een soort afdaling vlak voor de laatste bochten en daarna was het nog maar 150 meter tot de streep. Je moest echt op kop de bocht door en dat lukte Dideriksen."

Boels Rental Ladies Tour
De Lotto Belgium Tour is Amy's volgende wedstrijd, nadat ze afgelopen weekend de Boels Rental Ladies Tour afsloot. Daarin wist ze nog als vierde te finishen in de etappe van zaterdag en kwam ze zondag in Zuid-Limburg tot een achtste plaats in de etappe die eindigde op de Cauberg. In het klassement werd Amy zevende. Een samenvatting van de complete Boels Rental Ladies Tour zie je hieronder.