Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

WK in Richmond op punt van beginnen

vrijdag 25 september 2015

Nog één nachtje slapen en dan is het zover. Zaterdag rijdt Amy in het Amerikaanse Richmond het wereldkampioenschap. Samen met zes Nederlandse ploeggenotes staat ze aan de start. "Ik voel me op het moment wel goed en heb er veel zin in", vertelt Amy vanuit Amerika. "Ik hoop dat we met elkaar een goede wedstrijd kunnen rijden en er samen een mooie uitslag uit kunnen halen."

De kopvrouw van het Nederlandse team is Anna van der Breggen. Zij won dit jaar onder meer al de Giro Rosa, de Waalse Pijl en La Course. Afgelopen dinsdag werd ze tweede in de tijdrit van het WK. Buiten haar en Amy bestaat de selectie uit Chantal Blaak, Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Iris Slappendel en Roxane Knetemann. Op de startlijst staan 137 rensters.

Mooi parcours
In totaal moeten de rensters zaterdag 129,6 kilometer rijden, ofwel acht ronden van 16,2 kilometer. Daarbij zijn in de laatste kilometers van de omloop drie korte steile beklimmingen opgenomen. De eerste twee daarvan zijn kasseienbeklimmingen. "Donderdag hebben we het parcours gereden en ik vind het mooi. Het is wel een pittige ronde, helemaal het finale deel van de omloop. Als alles goed loopt denk ik dat wij daar allemaal wel wat kunnen doen."

Volg het live
Het wereldkampioenschap voor vrouwen is zaterdag live op televisie te volgen. Om 13.30 uur plaatselijke tijd start de koers. Dan is het in Nederland 19.30 uur. Op zowel NPO 3 als Ketnet begint de uitzending om 20.00 uur. Wie geen televisie bij de hand heeft, maar wel internet kan de koers ook live volgen op NOS.nl. Daarop is de wedstrijd vanaf de start te zien. De startlijst van de wedstrijd zie je hier op de UCI site en alle informatie over het WK is te vinden op Richmond2015.com.

Na afloop van de wedstrijd volgt zo snel mogelijk een verslag op deze wedstrijd, met daarbij een reactie op de koers van Amy.