Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Finale WK kleur gegeven

zaterdag 26 september 2015

Bij de wereldkampioenschappen wielrennen in Richmond heeft Amy zich tot diep in de finale kunnen laten zien. Ze behoorde tot een kopgroep van negen rensters die de laatste dertig kilometer van de koers kleurden. Uiteindelijk werd die kopgroep pas op vijf kilometer van de streep gegrepen. De Britse Lizzie Armitstead toonde zich in de sprint van een beperkte eerste groep vervolgens als snelste en bleef Anna van der Breggen voor.

Lange tijd leek het er zelfs op dat Amy mee ging strijden om de wereldtitel. De kopgroep bouwde een minuut voorsprong op en de reactie van het peloton liet lang op zich wachten. Nadat aan het einde van de op één na laatste ronde het peloton weer erg dichtbij kwam, groeide de voorsprong opnieuw. In aanloop naar de drie beklimmingen in de laatste vier kilometer kwam de groep onder aanvoering van het Nederlandse team echter toch terug.

"Eigenlijk is het nooit in me opgekomen dat ik het zelf zou moeten afmaken", kijkt Amy terug. "Ik heb ook niet het idee gehad dat we voorop zouden blijven. Het doel was om de wedstrijd hard te maken en dan met iemand van Nederland voorop te komen in een kopgroep. Dat is gelukt. Misschien werd de voorsprong op een gegeven moment nog wel iets te groot, maar het peloton kwam mooi op tijd terug. Anna maakte het werk daarna op een goede manier af."

Tevreden over WK
Het parcours bleek niet zwaar genoeg om het peloton al in een vroegtijdig stadium uit elkaar te rijden. "Maar ik vond het wel zwaar. Het is ook wel een verschil of je in het peloton rijdt of niet. We hadden hier een duidelijk plan en dat hebben we goed uitgevoerd. Met zo'n aankomst en een pittige klim op het einde was het het beste om voor Anna te gaan. Ze wordt ook niet voor niets tweede. Zelf ben ik ook tevreden over hoe ik hier vandaag gereden heb."