Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Nederlands kampioene op de scratch

maandag 28 december 2015

Bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen is Amy maandag Nederlands kampioene geworden op de scratch. In Alkmaar, waar de titelstrijd dit jaar wordt verreden doordat de baan in Apeldoorn is afgekeurd, bleef ze oud-ploeggenote Kirsten Wild voor. Het was erg spannend, want een fotofinish moest uiteindelijk de doorslag geven en daaruit bleek dat Amy won. Wild is de huidige wereldkampioene op de scratch. Later op de avond won Amy ook brons op de puntenkoers.

"Het waren allebei zware wedstrijd", kijkt Amy terug. "Er werd in beide wedstrijden hard doorgereden. Daarbij ging het voor mij goed. Ik ben blij daar blij mee, want dat is toch een teken dat het met de vorm al wel de goede kant op gaat. Morgen start ik ook op de individuele achtervolging en ook daar hoop ik goed te rijden."

Veel aanvallen
De scratch is een wedstrijd die nog het meeste lijkt op een wegwedstrijd. Amy won in de sprint. "Er werd veel aangevallen en ook goed doorgereden, maar uiteindelijk werd het een sprint. Daarin kwam ik net over Kirsten heen. Een uur later reden we de puntenkoers al. Ook die ging vrij goed en weer werd er veel aangevallen. Ik kreeg geen ruimte om mee te gaan, waar anderen wel een ronde konden pakken. Door toch in bijna alle sprints punten te pakken kon ik nog derde worden."