Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goede zaken gedaan in Qatar

woensdag 3 februari 2016

Achter solo winnares Katrin Garfoot uit Australië en de Duitse Trixi Worrack is Amy woensdag derde geworden in de tweede etappe van de Ladies Tour of Qatar. Daarmee heeft ze goede zaken gedaan in het algemeen klassement van de etappekoers die het seizoen dinsdag opende. Garfoot reed weg uit een kopgroep van vier waar ook Romy Kasper nog deel van uitmaakte. Dat groepje was in de slotkilometers weggereden uit een groep van tien. Amy staat nu derde in het klassement, negentien seconden achter leidster Garfoot.

"Het was een zware dag vandaag", kijkt Amy terug op de tweede etappe. In Qatar komt ze voor het eerst dit wegseizoen in actie in de kleuren van haar nieuwe team Wiggle-High5. "We hadden eerst tegenwind, maar vanaf het moment dat we draaiden is het niet meer stil gevallen. Daardoor ontstonden eerst twee groepen die uiteindelijk weer samen kwamen, maar op ruim vijftien kilometer van de streep brak het weer en zaten we met drie rensters bij de eerste tien."

'Breuk niet de bedoeling'
Voor Wiggle-High5 was de kopgroep daarmee een succes. "Uiteindelijk reden we in de laatste drie kilometer met zijn vieren weg, wat niet echt de bedoeling was. Ik hield van voren het tempo namelijk gewoon hoog voor Chloe, zodat zij kon sprinten." Het brak echter, waardoor Amy met de drie anderen overbleef. "In de slotkilometer reed Garfoot weg. We hebben nog geprobeerd om er achteraan te gaan, maar ze was sterk. Zelfs was ik ook niet meer fris genoeg om er een goede finale uit te halen. We gaan zien het de aankomende dagen zal gaan."