Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Seizoen in Het Nieuwsblad echt gestart

zaterdag 27 februari 2016

Met de Ladies Tour of Qatar en een trainingskamp met de ploeg in de benen, is het seizoen voor het gevoel van velen zaterdag pas écht in gang geschoten. In België opende de Omloop Het Nieuwsblad namelijk het klassieke voorjaar. Daarin liet Amy zich goed van voren zien en finishte ze uiteindelijk in een groep van zo'n dertig rensters die streden om de tweede plaats. De Britse wereldkampioene Lizzie Armitstead won solo. "Zij reed een erg sterke wedstrijd", aldus Amy.

"Het ging wel goed vandaag", keek Amy met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. "Als team reden we goed, maar helaas zaten we door wat pech op de Paddenstraat van te ver van achteren. Toen brak het. We kwamen weer terug en zijn direct begonnen met rijden om die twee aan kop terug te pakken." Dat waren Armitstead en de Australische Gracie Elvin. De laatste van de twee kon het tempo van de uiteindelijke winnares niet bijhouden.

Met haar ploeg Wiggle-High5 en andere teams zette Amy de achtervolging in. "We reden samen met Rabo-Liv en Canyon en hebben de laatste 25 kilometer echt vol gereden, maar we liepen niets op haar in. Ze maakte haar wereldtitel direct waar. Als ploeg hebben we heel goed gereden, maar Lizzie was vandaag gewoon veel beter."

Wind
Hoewel veel rensters het einde van de wedstrijd niet haalden, bleef toch een grote groep over. Dat is ook wel eens anders geweest. "We hadden veel wind mee of juist tegen. Op de zware stukken stond hij steeds tegen, terwijl je normaal bovenop de klim wind mee of zijwind hebt. Dan kun je hem doortrekken. Nu lag het tempo wel hoop, maar op die momenten dat de wind tegen stond viel het stil en kwamen anderen weer terug."

Spanning
Nu de meerdaagse in Qatar was dit voor Amy de tweede wedstrijd in het seizoen. Toch brengen de andere klassiekers een ander gevoel met zich mee. "Je bent voor een wedstrijd natuurlijk wel een beetje gespannen. Zeker voor de eerste en zo voelt dit toch. Ik ben erg tevreden over mijn vorm. Je weet dat het iedere wedstrijd beter gaat worden en ik mag niet klagen over mijn huidige vorm."