Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Op het podium in Le Samyn

donderdag 3 maart 2016

In de Waalse eendaagse wedstrijd Le Samyn des Dames heeft Amy woensdag haar tweede podiumplaats van het seizoen bemachtigd. Achter winnares Chantal Blaak en haar eigen ploeggenote Emma Johansson bereikte Amy als derde de finish. "Emma en Chantal waren samen weggereden uit een kopgroep waarin we met zeven rensters overbleven", vertelt ze. "Achter hen won ik de sprint om de derde plek."

Het peloton kreeg een pittige koers voor de kiezen. "Er stond een hoop wind en al op weg naar de plaatselijke ronde brak het peloton. Uiteindelijk bleven we over met een groep van vierentwintig rensters, waarbij Emma en ik erbij zaten namens ons team. Er werd goed samen gereden en in de laatste ronde begonnen de aanvallen. Emma miste er geen één, waarna ze op de laatste kasseienklim doortrok. Toen was ze even weg met een paar anderen."

Samenwerking
Amy leek dus even in een geslagen positie te zitten, maar met een paar andere rensters keerde ze terug. Zeven rensters streden vervolgens voor de zege. "Het laatste deel van de koers werd er veel aangevallen. Emma en ik waren steeds om de beurt weg, met telkens een renster van Boels erbij. Uiteindelijk bleven Emma en Chantal dus vooruit. Het was leuk en goed om zo met Emma samen te koersen. Voor mij is dat vrij nieuw. Ik ben tevreden. Dit was een goede voorbereiding voor zaterdag."