Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Lastig en leerzaam weekend in Drenthe

maandag 14 maart 2016

Een niet alledaags weekend, zo kon Amy de afgelopen dagen in Drenthe wel bestempelen. Daar werd zaterdag de Ronde van Drenthe, de tweede wedstrijd in de World Tour, verreden en stond op zondag de Drentse 8 van Westerveld gepland. Zaterdag kreeg Amy's ploeg Wiggle-High5 er zowel intern als buiten het team flink van langs. "Dat was niet een beste dag voor de ploeg", zo erkende ze. "We misten de slag doordat we te ver van achteren zaten."

Vier sterke renster, allen rijdend voor sterke teams, reden weg. "We hebben het gat nog proberen te dichten, maar dat lukte niet. Vervolgens kwamen er van achteren weer veel rensters terug en kwam ik in de plaatselijke ronde nog ten val. Ik kon nog weer terugkomen, ondanks dat ik ook nog een fietswissel erna moest doen. Daarna wilde ik meesprinten voor de vijfde plaats, maar ik raakte ingesloten. Het was jammer hoe het ging, want ik voelde mij nog best goed. Helaas reden we de hele dag een beetje achter de feiten aan."

Na die slechte dag kwam Wiggle-High5 zondag gebrand aan de start van de tweede Drentse koers. "Helaas miste ikzelf de slag toen bij de tweede passage van de VAM-berg een groep van dertien rensters wegreed. Gelukkig zaten er ditmaal wel twee ploeggenotes mee. We kwamen uiteindelijk nog weer dichtbij hen, maar het gat werd niet dichtgereden." Achter winnares Leah Kirchmann werden Amy's ploeggenotes Chloe Hosking en Emma Johansson zesde en achtste.

'Moet op zijn plek vallen'
Met het oog op de komende koersen kijkt Amy met vertrouwen vooruit. "Ik voel me tot nu toe iedere keer beter worden, dus ik hoop dat het snel een keer allemaal op zijn plek valt. Met de ploeg maken we ook elke keer betere stappen. Het is nog even wennen aan elkaar, maar ik merk wel dat het steeds beter gaat. Nu ga ik een week goed trainen en dan volgen twee drukke weken in België."