Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Derde keer winst in Dwars door Vlaanderen

woensdag 23 maart 2016

De Belgische semi-klassieker Dwars door Vlaanderen blijkt Amy meer dan goed te liggen. Woensdag heeft ze de wedstrijd voor het derde jaar op rij op haar naam weten te zetten. Waar Amy vorig jaar nog vooruitbleef met een kleine kopgroep van drie rensters, won ze ditmaal de massasprint. Ze bleef haar ploeggenote Jolien d'Hoore en de Schotse Eileen Roe voor. "Ik ben blij met deze overwinning", aldus Amy. "Helemaal omdat we met de ploeg eerste en tweede worden. De afgelopen wedstrijden waren we er als ploeg steeds dichtbij, maar ontbrak een overwinning. Ik hoop dat dit een opening is voor meer zeges."

Het was volgens Amy een mooie koers. "We passeerden de Oude Kwaremont en Patersberg met nog een kasseienstrook en wat andere klimmetjes. Na de Patersberg ontstond een kopgroep. Daar zat ik ook in, maar we reden allemaal niet echt door. Voor ons was dat ook prima, want we hadden Jolien er ook nog achter zitten. Eerst zat ik alleen met Amy Roberts en later kwam Dani ook terug. We konden goed op de aanvallen reageren."

Weinig tijd
In de finale werd de omvangrijke kopgroep toch gegrepen, waarna er een massasprint volgde. "Het peloton kwam terug op anderhalve kilometer voor de finish, maar het was eigenlijk al te laat om nog echt wat te bespreken en toen zijn we eigenlijk zo de sprint in gegaan. We waren als ploeg blij dat het alweer beter ging dan in de afgelopen wedstrijden en merken gewoon dat we iedere keer kleine stapjes maken. Ik hoop dat we deze stijgende lijn door kunnen zetten."