Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Net geen prijs in Gent-Wevelgem

zondag 27 maart 2016

Een lastige editie van Gent-Wevelgem heeft Amy zondag een vierde plaats opgeleverd. Ze eindigde dus net naast het podium, nadat ze derde werd in de sprint van een uit negen rensters bestaande eerste groep. Chantal Blaak reed echter voor dat groepje uit en zette de Belgische klassieker solo naar haar hand. "Het was geen gemakkelijke dag", schets Amy de koers. "Maar ik ben blij om te zien dat we met het team steeds dichterbij komen. Ik hoop dat we snel voor de overwinning kunnen gaan."

De koers was nog niet gestart of er moest al flink gestreden worden. "Door de wind was het lange tijd vechten om van voren te blijven. Soms ging het wel op de kant, maar echt breken deed het peloton niet. Op de Kemmelberg kon ik met de eerste groep mee en toen brak het peloton wel. We reden een goed tempo door en bleven uiteindelijk weg na de tweede passage van de Kemmelberg. Helaas verloren wij Jolien daar wel."

Plek twee
In een omvangrijke kopgroep zag Amy vervolgens nog twee ploeggenotes bij zich. Boels-Dolmans zat echter met zes rensters van voren. "Dat was wel lastig. Zij bleven tot aan de laatste tien kilometer aanvallen, toen Chantal wegreed. We probeerden het gat nog dicht te rijden, maar het draaide niet super. Het werd dus sprinten voor de tweede plek. Ik voelde me nog wel redelijk. Helaas raakte ik wat ingesloten, waardoor ik vroeg aan moest gaan en er nog twee mij voorbij gingen."