Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Flink aan het werk in Energiewacht Tour

donderdag 7 april 2016

Bij de Energiewacht Tour is Amy de eerste twee dagen vrij goed doorgekomen. Woensdag begon ze met haar ploeg Wiggle-High5 met een vijfde plaats in de ploegentijdrit. Vervolgens kwam ze donderdag in de tweede etappe in de eerste groep van twaalf rensters over de streep, die de rest van het deelnemersveld op drie en een halve minuut of meer wisten te zetten. "De ploegentijdrit was erg goed, beter dan verwacht zelfs en daar waren we blij mee", vertelt Amy. "Vandaag was het een lastige dag."

De tweede etappe startte en finishte in Winsum. Daarbij stond de wind gunstig voor waaiers en die kwamen er dan ook al vrijwel direct na de start. "Ik zag meteen in de eerste groep en dat ging goed. Alleen deed ik onderweg denk ik iets teveel, want ik draaide constant mee. In de op één na laatste ronde reden we met vijf meiden weg, met van ieder team één renster. Toen ze daarna terugkwamen brak dat werk van  eerder op de dag me op, want ze reden direct door. Ik had heb op dat moment echt even moeilijker en kon niet meteen mee."

Aansluiten
Amy was dus aangewezen op de achtervolging en het lukte haar toch nog om terug te koeren. "Met een groepje sloten we op vijf kilometer voor de streep aan. Ze demarreerden toen direct en ik probeerde mee te gaan. Uiteindelijk kwam alles toch samen en werd het een sprint met de kopgroep. Die sprint was chaotisch, met veel lastige bochten, en ik kon niet meer opschuiven." Amy finishte als negende en staat nu achtste in het klassement. "Ik hoop dat het de aankomende dagen beter gaat, zowel met mij als met het team."