Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Prima week in Groningen

maandag 11 april 2016

Met een goed gevoel in de benen en een vijfde plaats in het algemeen klassement, kijkt Amy terug op een mooie Energiewacht Tour. "Het ging alle dagen wel goed", concludeerde ze na de vijfde en tevens laatste dag van de Groningse etappekoers. Na de ploegentijdrit en de loodzware tweede rit werd die vooral beslist in de individuele tijdrit op zaterdag. "We waren met vijf rensters gestart en misten na de eerste etappe al een ploeggenoot. Met toen alleen nog twee jonge meiden, Chloe en ikzelf hebben we er denk ik wel het uiterste uit weten te halen."

Waar in de tweede etappe het klassement flink door elkaar werd geschud, gebeurde er op vrijdag weinig bijzonders in de derde etappe. De zaterdag werd belangrijker. "Daarin reden we eerst een ochtendetappe en daarin werd hard doorgereden, terwijl het ook veel draaien en keren was. Ik heb geprobeerd om wat te sparen voor de tijdrit. Doordat het peloton brak door een valpartij zaten we echter nog maar met zijn tweeën in een groep en dus moest ik wel gewoon meekoersen, want we hoopten nog op een etappezege met Chloe."

Tevreden over tijdrit
In de 13,6 kilometer lange tijdrit zette Amy vervolgens de achtste tijd neer. "Ook daarmee was ik wel tevreden. Ik wist niet echt wat ik er van kon verwachten, maar uiteindelijk was dit wel oke. In de laatste etappe werd er een hoop aangevallen, maar er kwam niets echt weg. Uiteindelijk probeerde ik nog weg te sprinten, maar het was een gevaarlijke aankomst met in de laatste honderd meter denk ik nog een stilstaande bocht. Daar kwam ik te ver doorheen." In die laatste etappe zat er voor Amy daardoor niet meer in dan een tiende plaats.