Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Stabiele dagen in GP Elsy Jacobs

zondag 1 mei 2016

Met een dertiende plek in de proloog, een vijftiende plek in de eerste etappe en een veertiende plaats in zowel de tweede etappe als het eindklassement, heeft Amy dit weekend een stabiele GP Elsy Jacobs gereden. De driedaagse etappekoers in Luxemburg werd op de slotdag beslist. Een kopgroep van elf rensters reed weg en bleef vooruit. Amy zat in de tweede groep.

Het waren, in ieder geval qua weer, wel wisselende dagen in Luxemubrg. "De proloog ging wel oke", zegt Amy. "En zaterdag hadden we Giorgia voorop zitten en dat was wel ideaal. Op het moment dat ze doortrokken op de klim, kon ik met de besten mee. In de finale probeerde ik de sprint aan te trekken voor Emma, maar door het ontzettend slechte weer had die het te koud en kon ze niet meer."

Wat restte was de slotdag. "Daarin miste ik de kopgroep van elf rensters en dat was wel jammer. Verder werd er niet echt meer gereden bij ons in het peloton. Gelukkig hadden we Elisa nog  wel voorop. Ik ben wel blij dat ik me eindelijk weer een beetje beter begon te voelen gedurende deze drie dagen. Nu heb ik even rust en dan gaan we naar Californië."