Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Meedoen om zege na Amerikaanse reis

maandag 30 mei 2016

Twee koersen stonden er de afgelopen dagen op Amy's programma. Op vrijdag de Boels Rental Hills Classic en twee dagen later reed ze zondag in België Gooik-Geraardsbergen-Gooik. Daarbij was het even afwachten hoe Amy de reis terug vanuit Amerika zou verteren. "Ik voelde me vooraf wel prima". zo vertelt ze. "Emma en ik zaten vrijdag al vrij snel alleen en dus werd het lastiger voor ons om goed te koersen. Vlak voor de Cauberg was het bij mij al redelijk op. Dat kwam door het warme weer en ik denk toch ook wel door de trip van afgelopen week."

Amy en ploeggenote Emma Johansson misten in de Limburgse heuvels de kopgroep en kwamen er ook niet meer bij. Zondag was het dus tijd voor nieuwe kansen in de Belgische klassieker. "Daar reed al vroeg een kopgroep weg, maar bij de Muur van Geraardsbergen reden we daar met vijf rensters naartoe. Emma en ikzelf van Wiggle-High5, Marianne Vos namens Rabo-Liv en Gracie Elvin en Annemiek van Vleuten van Orica-AIS. De rensters uit die eerste kopgroep draaiden niet mee en lieten we al snel echter ons."

Bij de tweede passage van de Congoberg reed Amy's ploeggenote Emma Johansson weg en zij kregen Van Vleuten met zich mee. "Bij ons kwam toen een groepje terug van achteren. Er werd vervolgens wel een aantal keren aangevallen, maar Boels en Rabobank wilden het gat graag dicht hebben. Ik kon de groep controleren, maar uiteindelijk werd Emma in de laatste kilometers teruggepakt."

Vroeg op kop
Een sprint met een kleine groep volgde en daarin kon Amy haar kans gaan. "Ik zat te ver van voren, waardoor ik de sprint uiteindelijk te vroeg moest beginnen. De laatste 150 meter liep een beetje omhoog en in dat stuk kwamen ze over me heen. Emma en ik reden verder een goede wedstrijd, daarom baalde ik erg van m'n sprint. Ik had het graag met een goede sprint afgemaakt." Amy finishte als zevende.