Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Winst in tweede etappe Womens Tour

donderdag 16 juni 2016

Na enkele Belgische en Nederlandse wedstrijden te hebben gereden aan het einde van mei en begin juni, heeft Amy haar programma woensdag hervat in de Womens Tour. Met succes, want nadat ze veertiende werd in de eerste etappe, heeft ze donderdag de tweede rit gewonnen. De rit eindigde in een massasprint en daarin verwees Amy de Duitse Lisa Brennauer nipt naar plek twee, terwijl Marianne Vos derde werd. "Ik ben heel blij met deze overwinning", laat ze weten.

"Het was vooral een natte dag vandaag", doet Amy haar verhaal. "In het eerst deel van de koers gebeurde er niet veel, maar uiteindelijk waren er wat klimmetjes en brak het peloton. En ook op het einde was de snelheid hoog. Daarin probeerden er nog wat te ontsnappen, maar het werd dus een sprint."

De finale verliep vervolgens wel verrassend. "Ik zou Giorgia helpen met haar sprint, maar zat zelf ook in een goede positie. Daarop ging ik aan, met de gedachte dat Giorgia in mijn wiel zat. Maar dat zat ze dus niet en er kwam ook niemand anders overheen, waardoor ik zelf won. Het hele jaar merk ik al wel dat het goed gaat, maar in een internationale wedstrijd kwam dat er nog niet uit met een zege. Het is mooi dat het nu wel lukt. Ik hoop dat we deze week nog mooie koersen kunnen rijden met het team."