Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Twee keer vierde op NK

vrijdag 24 juni 2016

Tot twee keer toe heeft Amy deze week misschien wel de meest zure plek binnengehaald bij de Nederlandse kampioenschappen. Zowel woensdag in de tijdrit als vrijdag in de wegwedstrijd werd ze vierde. In de dertig kilometer lange tijdrit kwam ze slechts zeventien seconden tekort voor een podiumplek. Twee dagen later was het ongeveer een wiellengte, waar het peloton in de wegwedstrijd sprintte om de derde plaats.

"Over dat NK tijdrijden was ik wel tevreden", vertelt Amy. "Zeker vergeleken bij vorig jaar was het ditmaal een stuk beter, helemaal na de Womens Tour. Hij was alleen wat te lang voor me. Ik had veel moeite om in de laatste kilometers het tempo vast te houden. Dat ik vierde werd was wel jammer, maar ik ben nog niet eerder zo dichtbij een medaille geweest op het NK tijdrijden."

De wegwedstrijd was een lastige opgave. Zonder ploeggenotes moest Amy onder meer tegen het sterke blok van Rabo-Liv opboksen. "Over het algemeen gezien ben ik tevreden over de wedstrijd, al baal ik er natuurlijk wel van dat ik vierde word. Het is al mijn zoveelste vierde plaats op een NK."

Amy reed wel een sterke wedstrijd. "Ik zat goed in de koers en probeerde in de laatste rondes nog met een groepje weg te springen. Helaas lukte dat niet en reden uiteindelijk twee rensters weg, waar ik nog weinig aan kon doen. Dan mis je toch wel wat ploeggenootjes om je heen om echt zelf de koers te maken. Ik heb er in ieder geval alles aan gedaan, ben daar tevreden over en ben blij met deze vorm."