Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Iedere dag iets beter

dinsdag 19 juli 2016

Dat de Thüringen Rundfahrt dit jaar een nog zwaardere wedstrijd is dan anders, staat inmiddels wel vast. Duidelijk is ook dat Amy zich steeds verder weet te verbeteren gedurende de week. In de vijfde etappe finishte ze dinsdag als vijftiende. "Het ging weer wat beter. Nu kon ik bergop ook gewoon mee en lukte het om op aanvallen te reageren", stelt Amy na de finish tevreden vast. "In de finale was het één lang lint. Daar kon je niet goed opschuiven." Een echte topklassering zat er daardoor niet in.

De verbetering is dus zichtbaar, maar een zware koers was het dinsdag zeker ook. "Tijdens de lange steile klim, de laatste bergsprint, werd in een hoog tempo omhoog gereden. Daar brak het. Daarbij was het ook erg warm en dat maakte het extra zwaar." Slechts vijfentwintig rensters konden uiteindelijk strijden om de zege. De rest kwam op achterstand binnen.

Woensdag is volgens de organisatie de dag van de koninginnenrit. Amy en de anderen zullen dus nog weer aan de bak moeten. Daarbij weet ze in ieder geval dat ze steeds wat meer kan. "Natuurlijk hoopte ik vanaf de eerste etappe goed te zijn, maar dat was niet zo en ik bekijk het nu van dag tot dag. Dat ik nu niet alleen maar hoef aan te hangen, maar ook echt wat kan doen, is iets waar ik blij mee ben."