Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Net naast de winst in slotrit

donderdag 21 juli 2016

Op een zeer actieve wijze heeft Amy donderdag de Thüringen Rundfahrt afgesloten. Dat leverde haar uiteindelijk een tweede plaats op in de uitslag van de slotrit. Alleen de Amerikaanse Coryn Rivera bleek sneller in de sprint met een kopgroep van vijf rensters. Die werd verreden op een nat geregende kasseienstraat, waarbij de weg ook nog eens opliep. “Jammer dag ik niet kon winnen. Ik was er dichtbij”, zegt Amy. “Maar na een week die toch wat tegenviel als het ging om mee doen met de besten, was het mooi dat ik nu toch nog mee kon doen om de winst.”

In de slotrit werd vanaf de start veel aangevallen en daarbij was ook Amy vaak betrokken. En dat onder zeer regenachtige omstandigheden. Nadat ze eerder al in een kopgroep van vier rensters zat, reed Amy uiteindelijk lange tijd vooruit met vier anderen. Samen met Rachel Neylan, Tatiana Guderzo, Nicol Hanselmann en Rivera bouwde ze een mooie voorsprong op van twee minuten.

"Het duurde een week, maar vandaag voelde ik me wel goed", vertelt Amy. "Ik wilde vandaag in de ontsnapping zitten en eerst leek het erop dat het niet ging lukken. Maat uiteindelijk waren we met een groepje weg, maar toen moesten we stoppen voor de trein. Dat was wel jammer toen kwam het peloton weer terug."

Toch lukte het om opnieuw te ontsnappen. Naast de vijf genoemde rensters zat daar ook Moniek Tenniglo bij, maar zij viel letterlijk weg uit de kopgroep. "We reden gewoon een goed tempo en het viel mij eigenlijk mee met de aanvallen. Ik voelde mij nog erg goed aan het einde en dat maakt de tweede plaats extra zuur. Helemaal wanneer het verschil zo klein is. Toch ben ik blij met de benen van vandaag. Ik kijk uit naar zondag." Dan start Amy in La Course.