Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Ploeggenote wint na aanvallen in La Course

zondag 24 juli 2016

De in Parijs verreden wedstrijd La Course, met finish op de Champs-Élysées, is zondag gewonnen door Amy's ploeggenote Chloe Hosking. Zij was in de massasprint de snelste en bleef Lotte Lepistö en Marianne Vos voor. Het werk van Amy zat er op dat moment al op. Na meerdere pogingen reed ze in de finale ongeveer een ronde lang vooruit met Lucinda Brand en de Amerikaanse Lauren Stephens. Het peloton hield het tempo echter hoog genoeg om hen in de slotronde terug te pakken.

Amy moest al wel snel aan het werk in de Franse eendaagse koers. "We misten de eerste kopgroep aan het begin van de wedstrijd en moesten daarom meteen achtervolgen met het team", vertelt ze. "Toen zij teruggepakt waren, volgden er veel aanvallen en zaten we er wel steeds goed bij. Zo kwam ik zelf ook een paar keer weg, maar helaas werden we telkens teruggepakt."

In de finale duurde de ontsnapping dus langer. "We reden met zijn drieën weg, maar hetlaas reed Lucinda niet door. Dat was wel jammer." Brand had Vos achter zich zitten, waar Amy wel door wilde en mocht rijden met Hosking achter de hand in het peloton. "Uiteindelijk werden we teruggepakt en lag ik helaas zelf direct bij een valpartij. Het was zuur om zo te finishen, maar gelukkig kon Chloe het goed afmaken voor de ploeg. Zelf voelde ik me goed, ondanks de zware week in Thüringen."