Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Opnieuw winst in proloog Route de France

zondag 7 augustus 2016

Het is Amy zondag gelukt om haar derde internationale zege van het seizoen te boeken. Ze heeft de proloog van de Route de France op haar naam geschreven. Een herhaling van vorig jaar, want ook toen was Amy de snelste in de korte tijdrit. In Saint Quintin was ze over 3,2 kilometer tien seconden sneller dan de Australische Sarah Roy. Floortje Mackaij gaf dezelfde tijd toe.

"Ik voel me de laatste tijd goed en de proloog verliep perfect", vertelt Amy. "Het was een mooi rondje, waar je echt door kon fietsen en niet met alleen maar draaien en keren. Ik kreeg eerst te horen dat ik dezelfde tijd had gereden als de nummer twee. Dat was jammer, maar uiteindelijk bleek dat ik toch tien seconden sneller was. Daar ben ik zeker tevreden over."

Maandag wordt de achtdaagse koers vervolgd met een lange en vrij vlakke etappe. "Ik ben benieuwd wat we daarin met het team kunnen doen. We gaan proberen om er met de ploeg een goede week van te maken en zolang mogelijk, of misschien wel tot het einde, de leiderstrui proberen te behouden."