Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Knie speelt parten na val

zaterdag 13 augustus 2016

Met nog twee etappes te gaan in de Route de France staat Amy nog op een derde plaats in het klassement. Ze raakte haar leiderspositie donderdag in de tijdrit, de vierde etappe, kwijt. Een dag eerder kwam ze ten val en dat speelde Amy parten in de rit tegen de klok. "In die derde etappe was er een valpartij waar ik bij lag", vertelt ze. "Verder heb ik daar niet veel last van, maar mijn knie speelt wel op."

Het lukte Amy nog wel om derde te worden in die derde etappe, nadat ze ook al derde werd in de eerste rit. "Na de proloog hadden we het in die eerste etappes goed onder controle en reden we mooie uitslagen. Als team deden we dus goed mee en ik voelde mij de eerste dagen ook goed."

De problemen na de val gooien nu wat roet in het eten, maar helemaal verloren is de koers nog niet. "In plaats van kijken naar het klassement, bekijk ik nu van dag tot dag hoe het gaat. Op zich voel ik me nog steeds wel in orde, maar ik merk dat ik met de pijn aan de knie nu niet heel veel kracht kan leveren. Vandaag, zaterdag, is een extra zware en lange dag met veel klimmen. We gaan zien hoe het er nu voor staat."