Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Van Frankrijk naar Zweden

dinsdag 16 augustus 2016

De Route de France zit er inmiddels op en Amy kijkt alweer uit naar de volgende wedstrijd. "Ik ben nu op weg naar Zweden", vertelt ze. "Daar hoop ik een paar dagen goed te herstellen, zodat ik klaar ben voor de koersen. In Zweden rijden we op vrijdag een ploegentijdrit en zondag de wegwedstrijd. Dat zijn allebei koersen op World Tour niveau."

Eerst nog even een terugblik op de laatste twee dagen in de Route de France, waaraan Amy begon nadat ze in de dagen ervoor knieproblemen had. "Die zaterdag had ik in de koninginnenrit echt een slechte dag. Zo slecht, dat ik mij niet eens slecht voelde, haha. Ik probeerde nog wel om zo lang mogelijk aan te hangen op de klimmen, maar er zat niets in de benen. Daardoor verloor ik ook mijn klassement, maar dat is iets waarvan ik ook wist dat ik er in zou zitten gezien de problemen van de dagen ervoor."

Dat wil niet zeggen dat Amy er zomaar vrede mee had. "Het was alsnog wel erg balen, want ik had die plek liever met goede benen verloren. Zondag had ik vervolgens niets meer te verliezen en met de knie ging het ook wat beter. Vanaf de plaatselijke rondes zat ik toen in iedere ontsnapping en uiteindelijk ontstond er een sterke kopgroep. Helaas reed de helft niet mee en dat was wel jammer."

Toch duurde het lang voor het peloton terug wist te komen. "We konden wegblijven tot de laatste klim. Daarna kwam het peloton peloton al snel terug. Ook in de laatste vijf kilometer was er daarna nog een aanval en daar zat ik bij. We waren met zijn drieën weg, maar helaas werden we ook met dat groepje in de slotkilometer teruggepakt en lukte het Chloe niet om het af te maken in de sprint."