Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Tweede in derde rit Ladies Tour

donderdag 1 september 2016

In de derde etappe van de Holland Ladies Tour heeft Amy een mooi resultaat geboekt. Achter de Poolse Kazia Niewiadoma finishte ze als tweede. Een kopgroep met daarin vijftien favorieten voor het klassement sprintte heuvelop om de zege aan de Watersley in Sittard. Eerder werd Amy al achttiende in de eerste etappe en eindigde ze met haar team Wiggle-High5 woensdag als vierde in de ploegentijdrit.

"Het was een pittige dag vandaag", stelde Amy na de derde etappe. "Veel draaien en keren, smalle wegen en ook nog wat op en af. In de rit reden eerst twee rensters weg. Toen we die terug haalden, demarreerden ze op een klim en kon ik mee met de eerste groep. Zo bleven we in de finale met vijftien rensters over."

Die vijftien rensters zouden uiteindelijk uitmaken wie met de etappezege aan de haal ging en sloegen een slag in het klassement. De eerstvolgende groep gaf namelijk meer dan vijf minuten toe. "In de finale waren er een hoop aanvallen en ik kon samen met Audrey op de meeste reageren. Uiteindelijk werd het een sprint en kwam ik een beetje te laat om nog te winnen. Buiten dat ben ik blij met hoe ik me voel en hoe het hier gaat. Ik bekijk het van dag tot dag."