Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goed van voren in zware slotrit

zondag 4 september 2016

Met een zware rit door het Limburgse heuvelland is de Boels Rentel Ladies Tour zondag afgesloten in Valkenburg. Op de Cauberg kwam Amy als vijfde over de finish in de laatste etappe, net achter olympische kampioene Anna van der Breggen. De Poolse Kasia Niewiadoma won haar tweede etappe. Enkele seconden na haar kwam een groepje van vijf rensters over de streep met daarbij Amy. Door haar vijfde plaats steeg ze ook nog iets in het klassement.

Alsof de rit al niet pittig genoeg was maakte Amy hem zelf nog wat zwaarder. "Al voor de eerste passage van de Cauberg reden we weg met een groepje. Het was niet helemaal mijn bedoeling om al zo vroeg vooruit te zitten, maar we reden toch door. Na de Eyserbosweg sloten meer rensters aan, waaruit uiteindelijk een kopgroep van drie meiden ontstond. Om het gat weer kleiner te maken kozen wij vervolgens voor de aanval."

De favorieten verloren elkaar niet uit het oog en vooraan kwam alles weer bij elkaar. "Ik voelde me nog goed na de hele dag in de aanval te hebben gereden en kon bergop telkens goed mee. Helaas kwam ik door de aanvallen in de finale wel te kort om nog te winnen. Een podiumplaats in het eindklassement of etappezege zat er deze week dus niet in, maar als ploeg hebben we een goede week gedraaid. We hebben het hoogst haalbare eruit gehaald. Ik voelde mij zelf goed en ben tevreden met de vorm die ik nu heb."