Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Boels-Dolmans nieuwe ploeg in 2017

donderdag 6 oktober 2016

Na het afgelopen seizoen voor Wiggle-High5 te hebben gereden, keert Amy volgend seizoen weer terug naar Nederland. Ze gaat rijden voor het topteam Boels-Dolmans, waar onder meer olympische kampioene Anna van der Breggen en wereldkampioene Lizzie Deignan-Armitstead haar ploeggenotes worden. "Een Nederlands team past denk ik toch iets beter bij mij, heb ik dit jaar gemerkt", aldus Amy. "Ik ben blij dat ik de stap naar deze mooie ploeg nu kan maken."

Amy is de derde aanwinst voor Boels-Dolmans, na Van der Breggen en Jip van den Bos. Ze is ambitieus. "Ik hoop voor volgend seizoen op één hele grote overwinning. Ik ben dit jaar al op hoog niveau, maar ik heb de grote overwinning waarop ik hoopte nog niet kunnen behalen; en dat is dus mijn doel voor het komende seizoen. Ik hoop dat ik tijdens de winter goed presteer en van belang kan zijn voor het team in het voorjaar en tijdens de sprints."

In het voorjaar wil Amy dus een vooraanstaande rol gaan spelen. "Mijn grootste ambitie is om klaar te staan voor het team tijdens het voorjaar. Ik hoop dat ik het team meer overwinningen kan bezorgen en zelf ook een overwinning kan behalen door mij extra in te zetten voor het team. Ik ben goed in sprinten, maar ik doe de andere rollen ook graag. Ik wil in de kopgroep zitten, agressief rijden en tonen dat ik het team kan bijstaan in elke situatie."

Zelf kan Amy op meerdere manieren uit de voeten als renster, maar in de ploeg rijden meer zeer sterke rensters. "Als ik de sprinter van het team zou worden, dan kan ik sprinten, maar we hebben veel snelle sprinters in het Boels-Dolmans team. We zullen moeten afwachten hoe alles verloopt tijdens het voorjaar en hoe de andere meiden rijden voordat we meer weten." Amy heeft een tweejarig contract getekend.