Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

De winter is ieder jaar anders

maandag 23 januari 2017

Eigenlijk is iedere winterperiode weer net wat anders. Dat is ditmaal ook zo. En dat maakt het ook wel weer leuk. Deze winter gaat alles tot nu toe volgens schema. Ik voel me goed en heb goed kunnen trainen met mijn nieuwe ploeg, Boels-Dolmans. Het waren echt leuke weken met het team, op trainingskamp en afgelopen week bij de ploegvoorstelling. Het leuke aan dit team vind ik dat de begeleiding ook echt weet wat ze met de ploeg willen bereiken en niet met slechts een aantal rensters.

Anders deze winter is dat ik niet op de baan heb gereden. Ik ben vanuit het trainingskamp met de selectie in Zuid-Afrika direct naar Spanje gegaan voor een trainingskamp met de ploeg. Daardoor heb ik de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen gemist. Een bewuste keus om dat te doen was het eigenlijk niet. Ik vind de baan nog steeds een heel mooie discipline, zal er in de toekomst zeker weer terugkeren en was ik niet in het buitenland geweest dan had ik ook wel gereden. Maar, de komende twee jaar heeft de weg nog mijn prioriteit.

Ik ben dus verhuisd naar een nieuwe ploeg. Qua rensters merk ik niet heel veel verschil, hoewel in dit team misschien meer kampioenen rijden op dit moment. Bij Wiggle hadden we echter ook echt toprensters. Daar werd alleen veel minder gebruik gemaakt van de kwaliteit van veel renster.

Zoals gezegd heb ik tot nu toe een goede winter gedraaid. Dat heb ik de laatste maand nog door te kunnen trekken, tot het seizoen begint. Dan hoop ik een sterk voorjaar te kunnen rijden, maar ook daarna zijn er nog een heleboel mooie wedstrijden. Het is een doel om ook dan nog goed te zijn.

Een verschil is dat we dit jaar geen Ladies Tour of Qatar rijden. Die wedstrijd is van de kalender gehaald en ik vind dat toch wel jammer. Normaal was dat toch een soort meetpunt om te kijken hoe je ervoor staat. Daarbij was het even een break van de voorbereiding. Van de andere kant hebben we nu nog een maand extra de tijd om gericht te trainen. Dat ga ik nu dan ook doen, met daarbij nog een week Spanje om goed wat uren te maken. Dan hoop ik er eind februari echt klaar voor te zijn.

Amy

Foto's: Sportfoto.nl - Het Nederlandse viertal van Boels-Dolmans met v.l.n.r. Chantal Blaak, Amy, Jip van den Bos en Anna van der Breggen.