Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Het seizoen op punt van beginnen

vrijdag 24 februari 2017

In Australië werd door een aantal rensters al wel gereden, maar met het verdwijnen van de Ladies Tour of Qatar, gaat dit weekend het wielerseizoen eigenlijk pas echt beginnen. De Omloop Het Nieuwsblad zaterdag de Omloop van het Hageland zondag worden Amy's eerste wegwedstrijden voor Boels-Dolmans. "Dat Qatar niet doorging is toch wel jammer", stelt ze. "Het was toch altijd een mooie wedstrijd om te kijken hoe je ervoor staat en het haalde de druk wat van het peloton af."

Voor velen is dat nu dus anders. "Dit wordt het eerst moment voor veel rensters, waarbij ze kunnen zien hoe ze ervoor staan ten opzichte van anderen. Naar mezelf kijkend heb ik het idee dat het allemaal volgens schema is verlopen. Zoals ik de vorige keer al zei ben ik met een nieuwe trainer gaan werken. Dat bevalt me goed en ik ben benieuwd hoe ik er morgen voorsta, ten opzichte van de anderen. Ik heb er in ieder geval veel zin in!"

Heeft Amy dan ook echt verwachtingen? "Nee, dat eigenlijk niet. Ik zal nu vooral moeten zien waar ik sta, maar ik voel me goed heb er alles aan gedaan om goed te zijn. We gaan zien wat dat waard is." En dat doet Amy dan met haar nieuwe ploeg. Een sterrenteam, met welke opstelling ze ook in koersen aan de start verschijnen. "Dat het niveau in het team zo hoog is vind ik eigenlijk wel fijn. Daardoor blijf je scherp en je trekt elkaar alleen maar omhoog. Iedereen is gefocust om te winnen met het team en dat maakt het zo mooi. Daarom geloof ik ook wel dat het goed gaat werken met de koersen."

Nieuwe klassiekers
En dan is dit weekend nog maar het begin, want er komt nog een heel voorjaar aan. Met daarbij onder meer Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race als nieuwe wedstrijden voor de vrouwen. Die blijken ook al te leven. "Absoluut! Wij rijden allemaal al even mee en dan ken je de wedstrijden ondertussen wel. Doordat er nieuwe wedstrijden zijn merk je wel dat we allemaal weer wat enthousiaster worden. Daarbij zijn die twee ook gewoon heel mooie koersen om te winnen."

Winnen
Sterrenteam of niet, winnen wil iedereen in de koersen. Met veel topploegen en een peloton dat ook ieder jaar sterker lijkt te worden, worden mooie wedstrijden verwacht in dit voorjaar. "Ik denk dat ik eerst moet kijken hoe ik er dit weekend voorsta", tempert Amy zelf de verwachtingen. "Vervolgens hoop ik een belangrijke waarde te zijn voor de ploeg en er uiteindelijk in de finale er te zijn voor de overwinningen, voor het team of voor mezelf."

Foto: Velofocus