Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Seizoen van start met een pechdag

zaterdag 25 februari 2017

De Omloop Het Nieuwsblad heeft Amy zaterdag niet dat gebracht, waarop ze gehoopt had. Sterker nog, het werd een pechdag. “Hoeveel pech kun je in een wedstrijd hebben”, stelde ze zichzelf na afloop dan ook de vraag. “Ik viel eerst al op de Paterberg, waar ik moest uitwijken vanuit de geul, en later ook nog eens op de Paddestraat. Ik denk dat ik vandaag alles wel heb gehad. En dat terwijl ik me echt wel goed voelde vandaag.”

Zes rensters ontsnapten, waarbij Lucinda Brand uiteindelijk solo naar de winst reed. Daar ging al heel wat aan vooraf. Te beginnen met een eerste slag rond de Cote de Trieu en de Paterberg. Maar uitgerekend bovenaan die laatste beklimming kwam ze ten val. Niet hard, maar juist erg lullig door manoeuvre van een renster voor me. "Daarna duurde het heel lang voor ik een fietswissel kon doen. Het parcours is op die momenten smal, het peloton zat op een lint en dan kan de ploegleider niet direct bij je komen."

En dat was echt wel nodig. "Op de ieder klimmetje moest ik door die problemen een stukje lossen bij de rest, terwijl ik daarvoor nog juist goed voorin zat. De fiets schakelde namelijk niet goed en mijn zadel stond scheef. Na de Wolvenberg kon ik eindelijk wisselen. Daarop moest ik terugkomen, viel ik op de Paddenstraat opnieuw en had ik vervolgens lek. Toen moest ik weer op een wiel wachten en was het eigenlijk puur naar de finish rijden."

Een koers om snel te vergeten dus. "Ja, als je kijkt naar alle pech dan zeker. Van de andere kant heb ik wel gemerkt dat de benen goed zijn en dat geeft vertrouwen. Met de ploeg was het vandaag een dag van net niet, waarbij Chantal tweede werd. We reden als team echter wel sterk en dat nemen we mee naar de volgende koersen." De eerste daarvan is zondag al. Dan rijdt Amy de Omloop van het Hageland. Die koers is via deze livestream vanaf 13.15 uur te volgen.