Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Aanval loont niet in Omloop van het Hageland

zondag 26 februari 2017

Hoewel er voor de ploeg ditmaal geen podiumplaats in zat, heeft Amy aan de Omloop van het Hageland zondag een beter gevoel over kunnen houden dan aan de Omloop Het Nieuwsblad zaterdag. Ze bleef ditmaal van pech bespaart en toonde zich bovenal zeer nadrukkelijk. Zo maakte ze tijdens het midden van de koers deel uit van een sterke kopgroep van zeven rensters en zat ze in de finale van de wedstrijd in een kopgroep van acht vrouwen.

Maar aanvallen of niet. Zoals vaker in de Omloop van het Hageland liep de wedstrijd uit op een massasprint. Daarin ging de overwinning naar de Belgische Jolien D'hoore. Amy finishte nog wel in de eerste groep en werd twintigste. "In de finale besloten we voor Amelie te rijden", vertelt Amy. "Je merkte de hele koers aan het peloton dat velen echt voor een massasprint wilden gaan."

Dat de groep dat wilde, betekende niet dat veel rensters niet wat probeerden. "We hebben ook zeker een aantal pogingen gedaan, hoewel de eerste keer dat ik in de kopgroep kwam niet echt bewust was. We reden gewoon weg op de kasseien. Dat was wel een mooie groep en ik hoopte dat we wat langer wegbleven, maar er werd eigenlijk niet echt doorgereden. Ook daarna was ik nog een keer weg. Ook toen was de samenwerking niet goed."