Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Tweede plaats in Le Samyn des Dames

woensdag 1 maart 2017

In Le Samyn des Dames heeft Amy woensdag haar eerste podiumplaats van het seizoen binnengehaald. Ze verbeterde zichzelf nog iets ten opzichte van vorig jaar. Toen werd Amy derde. Ditmaal finishte ze als tweede. In een sprint met vier andere koploopsters moest ze alleen de Spaanse Sheyla Gutierrez (Cylance Pro Cycling) voor zich dulden. Derde werd Tiffany Cromwell.

Nadat het peloton voorzichtig aan de wedstrijd begon, ging de zweep erop vanaf de eerste kasseienstrook. Meermaals werd het peloton op een lint getrokken en ontsnappen was lang onmogelijk. Halverwege de koers lukte het Amy om toch weg te rijden, samen met Gutierrez, Cromwell, Romy Kasper en Jessy Druyts. "Als team zaten we goed in de koers en na de eerste plaatselijke ronde reed ik met dat groepje weg", kijkt Amy terug. "Ik voelde me goed en de groep draaide ook goed."

Aanvankelijk schommelde de voorsprong nog, maar in de finale gaf het peloton zich gewonnen. "Plots werd de voorsprong vrij groot, nadat die lange tijd rond een minuut zat." Aanvallen onderling liepen op niets uit, waarna het vijftal sprintte om de zege. "Ik zat in een goede positie voor de sprint en alles ging eigenlijk goed in de finale. Behalve dat die Spaanse vandaag gewoon sneller was dan mij."

Maar met haar eerste podiumplaats van het seizoen beet en een sterke koers achter de rug, overheerst nu toch een tevreden gevoel. Amy: "Ik ben blij met de wedstrijd. Afgelopen weekend voelde ik me ook al goed. Toen kwam dat er alleen niet uit. Het is fijn om voor mezelf nu de besvestiging te hebben. Natuurlijk baal ik wel een beetje van die tweede plek. Ik had het graag nog wat meer bevestigd met een overwinning."