Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Feest voor het team in Drenthe

zaterdag 11 maart 2017

De Ronde van Drenthe is voor Amy en haar team Boels-Dolmans zaterdag uitgelopen op een succesvolle dag. Zelf mocht Amy niet met de bloemen zwaaien, maar haar teamgenote wel. Wereldkampioene Amalie Dideriksen greep namelijk de winst. Ze maakte het ploegenspel perfect af, nadat Boels-Dolmans in de finale met vijf rensters in een eerste groep van vijftien rensters vertegenwoordigd was. Amy finishte zelf als veertiende.

"Ik voelde me echt goed vandaag, het ging ook goed en ik zat continu voorin de koers", kijkt Amy met een tevreden gevoel terug op haar eigen prestatie. "Op de keien kon ik goed mee en op de VAM Berg kon ik nog net aansluiten bij Elisa Longo Borghini, maar Ellen van Dijk was toen al weg." Van Dijk begon aan een solo die ze nog vrij lang vast hield. "Elisa en ik heb nog even achter haar gezeten, maar we werden weer teruggepakt."

Met vijftien rensters werd vervolgens achter Van Dijk aangereden. "Wij zaten met vijf rensters in de eerste groep en zijn gaan rijden om Ellen terug te pakken. Toen dat was gelukt gingen Chantal en ik direct in de aanval, in de hoop misschien nog weg te komen. Uiteindelijk was het Amelie die met een groepje wegsprong." Dat bleek de beslissende aanval, hoewel er achter het viertal nog wel gekoerst werd.

Te lang gewacht
"Ze sprongen één voor één achter het viertal aan", gaat Amy haar verhaal verder. "Ik maakte daarbij de fout dat ik te lang wachtte, waardoor ik het groepje miste dat in de achtervolging ging. Dat was toch wel een wat stomme fout, maar het gebeurde zo snel en we hadden gelukkig genoeg ploeggenoten voorin zitten. Ik ben blij dat Amelie het af kon maken en ook erg tevreden over mijn benen van vandaag."

Zondag rijdt Amy opnieuw in Drenthe. Dan staat de Acht van Westerveld gepland. Dat is een UCI 1.2 wedstrijd, waar de Ronde van Drenthe zaterdag de tweede wedstrijd in de World Tour was.