Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Tevreden gevoel na Drents weekend

maandag 13 maart 2017

Volgers van de twee Drentse wielerkoersen die dit weekend werden verreden, zagen twee verschillende wedstrijden. En zo voelde het voor de rensters ook. In de Ronde van Drenthe werd de koers zaterdag vooral in de finale beslist, na een rustig begin. Dat was zondag wel anders in de Drentse Acht van Westerveld. "We waren nog niet gestart of het ging al op de kant", vertelt Amy na een dag waarin ze erg alert moest zijn.

En dat ging bij het begin nog bijna mis voor Boels-Dolmans. Amy: "Na de start zaten we vrij ver van achter en moesten we direct met zijn allen naar voren rijden. Vervolgens ging het de hele dag zo. Het brak steeds, maar het kwam ook steeds weer bij elkaar. Op de eerste passage van de VAM Berg zaten we goed van voren, maar bij de tweede beklimming misten we een groep van twaalf rensters die vooruit kwamen. We hebben meteen elkaar opgezocht en de achtervolging ingezet, waarna we het ook vrij vlot dicht reden."

Stukken met wind niet lang genoeg
Hoewel de wind gedurende de wedstrijd wel wat minder werd, had die weldegelijk invloed. Toch kwamen diverse groepen steeds weer terug. "Dat alles steeds weer bij elkaar kwam, komt denk ik toch doordat die stukken waar het op de kant ging niet lang genoeg zijn. En bijvoorbeeld langs het kanaal, waar het beide keren dat we er langs kwamen volledig in waaiers ging, was het stuk dat daarop volgde vrij bochtig. Dan is het weer dicht te rijden. Je kunt het hier dus wel op de kant zetten, maar er zijn niet echt lange stukken waarop je door kan rijden. Dan valt het dus steeds weer stil."

Reageren
In de finale werd gereden over een lokale ronde en daarop waren veel aanvallen. "Namens ons team probeerden vooral Chantal en ik daarop te reageren. Het is jammer dat je dan eigenlijk niet zelf nog wat kunt doen. We konden Amalie nog wel een positie brengen, maar een lead-out zat er door die tegenaanvallen niet meer in. Al met al hebben we goed gereden." Dideriksen werd in de sprint derde.

Met een goed gevoel kijkt Amy terug op de twee Drentse dagen. "Over dit weekend ben ik absoluut tevreden. In deze koers merkte ik wel dat de World Cup van zaterdag nog in de benen zat, maar uiteindelijk doe je nog wel mee in de finale. Dat wil zeggen dat je nog wel wat in je hebt. De vorm is gewoon goed. Nu nog een goede uitslag rijden."