Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Heuvels maken verschil niet in Pajot Hills

woensdag 29 maart 2017

Dat het niet iedere koers feest kan zijn, daar kwam Amy in de afgelopen weken achter. Maar woensdag merkte ze ook dat het dan ook weer beter wordt. In de Pajot Hills Classic, een Belgische koers die sinds vorig jaar georganiseerd wordt, reed ze naar de zevende plaats. "Ik ben tevreden dat ik vandaag weer een goede dag had, gezien hoe het afgelopen zondag ging", zo zegt Amy.

De naam van de koers zegt het al; er moest geklommen worden. "Daarbij reden we als team goed en we zaten dan ook allemaal goed van voren toen we de Muur van Geraardsbergen opreden. Na de Muur was er een klein groepje over en daar zat ik bij, maar nadat alle klimmetjes achter de rug waren, kwamen ook de meeste rensters weer aansluiten."

Op de twee plaatselijke omlopen moest de beslissing gaan vallen. "We besloten daar aanvallender te koersen. Helaas waren wij wel de enige ploeg die dat deed. Uiteindelijk was het de bedoeling dat ik de sprint aan zou trekken voor Amalie, maar zij verloor mijn wiel. Dat was jammer, want daardoor konden we beiden niet echt meesprinten. Nu op naar zondag, de Ronde van Vlaanderen. Daar kijk ik naar uit!"

Foto: Sportfoto.nl