Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Geen beloning na sterk optreden in Vlaanderen

zondag 2 april 2017

In de Ronde van Vlaanderen heeft Amy zondag een prominente rol gespeeld. Lange tijd hield ze het tempo hoog in de eerste groep van de wedstrijd, waar Boels-Dolmans vrijwel de complete ploeg mee had bij de eerste twintig rensters. Anna van der Breggen kon namens het team vervolgens met drie anderen wegrijden, waarna Amy en haar ploeggenotes controleerden.

Tot diep in de finale leek het viertal vooruit te blijven, maar op een kilometer van de finish kwam Amy's groep toch terug. "Dat ik er in die finale nog bij was, daar was ik wel blij mee", vertelt Amy. "Voor mijzelf laat ik zo ook wel zien dat ik mij goed voel. Vooral omdat ik voor die finale al veel werk had gedaan. Het verbaasde me zelfs wel hoe goed ik gisteren reed. Maar we hadden een plan met het team en daar heb ik natuurlijk hard aan meegewerkt."

Nadat het viertal was gegrepen bereidde Boels-Dolmans de sprint voor en finishte Chantal Blaak als derde. Daarmee kregen Amy en haar ploeggenotes niet het succes waar op gehoopt was. "Dat goede gevoel dat ik zelf had neem ik mee. De vorm is goed."