Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Solo zege in Healthy Ageing Tour

woensdag 5 april 2017

Met een heel fraaie solo in de slotfase van etappe 1b in de Healthy Ageing Tour, heeft Amy woensdag aan het eind van de middag haar eerste zege van het seizoen gepakt. Ze ontsnapte op zo'n twee kilometer van de streep uit een groep van veertien rensters, nadat ploeggenote Anna van der Breggen net gegrepen was na een aanval. De groep had geen antwoord meer op Amy's aanval. In de ochtend werd ze al veertiende in de openingstijdrit.

"Die tijdrit was wat matig, maar vanmiddag ging het goed", aldus Amy. "We zouden als team alert koersen en dat hebben we ook gedaan. We zaten constant van voren en toen het in de eerste ronde brak zaten we ook bijna allemaal mee."

Daarmee had Boels-Dolmans een goede uitgangspositie en dat probeerde het team in de finale uit te spelen. "Anna demarreerde eerst en daar reageerden ze op. Toen ze haar grepen ging ik er direct vandoor en kon ik mooi doorrijden. Dat het lukt om te winnen, daar ben ik heel blij mee. Het hele voorjaar voel ik me al goed. Ik ben blij dat ik dat op deze manieer eens heb kunnen laten zien."