Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Mooie en sterke dag in Amstel Gold Race

zondag 16 april 2017

Met zelf nog een zevende plaats na veel werk voor het team en een overwinning voor teamgenote Anna van der Breggen, heeft Amy zondag een uitstekende Amstel Gold Race gereden. Die klassieker was bij de mannen toe aan haar 52e editie, maar werd voor de vrouwen voor het eerst sinds lange tijd weer verreden. En het bleek een aanwinst, want de vrouwen maakten er een fantastische wedstrijd van.

Amy behoorde constant tot de kop van de wedstrijd en zat dan ook mee toen uiteindelijk zo'n twintig rensters vooruit kwamen te rijden. Daarbij liefst vijf rensters van Boels-Dolmans. "Alles liep volgens plan", kijkt Amy tevreden terug. "Ik kan ook erg tevreden terugkijken op mijn eigen koers. Vanaf het begin tot het einde heb ik er goed bij gezeten en ik kon ook nog wat goede aanvallen doen."

In de finale wist Van der Breggen weg te rijden uit een groepje van zes, waarin ook Deignan namens het team zat. Zij werd tweede. In de sprint om de zevende plaats wist Amy de elf rensters uit haar groep voor te blijven. "Wij wilden de koers hard maken en dat is gelukt. Dat Anna en Lizzie het zo af kunnen maken, maakt de dag extra mooi. Het hele jaar koersen wel al goed met de ploeg, maar we misten vaak een beetje geluk. Ik hoop dat we dit verder door kunnen zetten dit seizoen."

Even rust
Voor Amy wacht nu even een korte periode zonder wedstrijden. Ze start niet in de twee nog te rijden Waalse klassiekers, nadat ze tot nu toe vrijwel alle koersen in dit voorjaar reed. Op zaterdag 29 april wordt de Tour de Yorkshire haar volgende koers. "Ik ga nu met een goed gevoel aan mijn rust beginnen!"

Foto: Sportfoto.nl