Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Feest in Tour de Yorkshire

zaterdag 29 april 2017

Met zelf ook nog een vierde plaats als resultaat, heeft Amy zondag een belangrijke rol gespeeld bij de overwinning van ploeggenote Lizzie Deignan in de Tour de Yorkshire. De Britse kwam na 122,5 kilometer solo aan bij de finish. Achter haar sprintte een groep met favorieten om de tweede plek. En ondanks dat ze onderweg al heel veel werk had gedaan, hoefde Amy daarbij alleen Coryn Rivera en Giorgia Bronzini voor te laten gaan.

Onder de belangstelling van veel publiek, die het feest daarmee nog meer kleur gaven, vertrok het peloton. Daarna volgde een spervuur aan aanvallen, maar het duurde lang voor er ook echt een kopgroep ontstond. "We hadden als plan om een vroege vlucht te hebben voor de lange klim en dat is uiteindelijk gelukt", vertelt Amy. Namens Boels-Dolmans zorgden zij en Chantal Blaak voor de aanvallen, waarna het Amy was die mee zat in een groep van tien rensters.

"Maar ik zat daar wel alleen in een vrij grote groep", gaat Amy verder. "Maar ik wist ook dat als alles goed zou verlopen, Lizzie en Anna aan zouden sluiten. Dat was in ieder geval wel het plan." En Deignan en Anna van der Breggen maakten inderdaad samen de oversteek. "We zijn daarna direct doorgereden, zodat we met die groep zoveel mogelijk voorsprong hadden."

Uiteindelijk reden Deignan en Van der Breggen weg met Dani King, waarna Deignan solo ontsnapte."Wij bleven met een groepje over, waarna we terug werden gepakt door het groepje achter ons. Ik wist dat het mijn taak was om te controleren." Van der Breggen en King vielen weer terug in de groep van Amy. "Dus werd er gereden om plek twee. "In de laatste kilometers, toen Lizzie alleen voorop za,t was het nog wel even pittig met aanvallen. Maar bij het ingaan van de finale was het beste er wel af bij mij en werd ik jammer genoeg vierde."