Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Goede vorm getoond in Californie

vrijdag 12 mei 2017

Onbedoeld kwam ze nog bijna in de positie om voor de winst te rijden, maar uiteindelijk was het haar ploeggenote die het deed. Megan Guarnier, teamgenote van Amy bij Boels-Dolmans won donderdag de eerste rit in de Amgen Breakaway from Heart Disease Women's Race. Die wedstrijd is beter bekend als de Tour of California. "In de finale was het alleen de bedoeling dat ik hem aan zou trekken voor de meiden, maar toen had ik een kleine voorsprong", aldus Amy.

Waar via diverse social media naar voren kwam en het ook zo op de koersradio gemeld werd, was het niet zo dat Amy aan het begin van de anderhalve kilometer lange slotklim een aanval plaatste. Ze probeerde het tempo omhoog te trekken voor ploeggenotes Anna van der Breggen en Guarnier. Maar ze kwam dus kort vooruit te rijden. De reactie van het peloton volgde, waarna het werk van Amy ook gedaan was.

Amy: "Ik voelde me goed vandaag en ben ook blij dat ik naar deze koers ben gekomen. We reden goed in in deze etappe, waarin het toch vrij onrustig was. Er werd door veel rensters aangevallen. Gelukkig lukte het ons goed om de controle te houden. Dan is het helemaal mooi als we zo finishen, met de zege voor Megan en Anna die ook nog tweede wordt."

Op naar dag twee van de vier. Daarin wil Boels-Dolmans het graag opnieuw goed doen. "We hopen nog een keer een goede dag te maken als het gaat om het klassement. Het gaat ook wel een leuke etappe worden, denk ik. Hoewel, voor mij misschien wat minder, haha." In de tweede rit krijgt het peloton onder meer lange klimmen van zes en vijftien kilometer voor de kiezen. De etappes op zaterdag en zondag zijn vlak.