Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

De wereld rond voor de koers

woensdag 17 mei 2017

België, Nederland, weer België en opnieuw Nederland, Groot-Brittannië en vervolgens Amerika. Ik heb weer heel wat plekken bezocht in de afgelopen maanden en ben inmiddels neergestreken in Italië. Als wielrenster zie je nog eens wat van de wereld, zo zal ik maar zeggen. Na afgelopen week de Tour of Californië te hebben gereden met het team, waar Anna de eindzege binnenhaalde, zijn we hier in Italië nu voor een trainingskamp van een week met de Nederlandse selectie.

Ik liet jullie al wat weten over de eerste rit in Californië, maar vervolgens nog even niet. Daarom toch nog even terugkijken, want voor ons was het toch wel een succes. In de tweede rit kwam Anna samen met Katie Hall vooruit te rijden en die Hall won uiteindelijk en pakte de leiding. Maar ondanks dat dat een bergrit was, was het verschil tussen haar en Anna toen slechts drie seconden. En we hadden nog twee vlakke etappes te gaan.

Het werd rijden om de bonficatieseconden. Erg spannend! We hebben het in de derde etappe meermaals op de kant proberen te zetten, maar de wind was niet sterk genoeg. Uiteindelijk hadden we een goede lead-out voor Anna bij de boni sprint en kon ze twee seconden pakken. In de finale probeerden we dat nog een keer, maar toen raakten we elkaar allemaal kwijt. Nadat ik Anna in de laatste bocht zo snel niet zag, besloot ik gewoon aan te gaan, want het was niet lang meer. Jammer genoeg zaten we te ver om nog wat te kunnen.

En dus bleef er nog één seconde achterstand voor Anna over, met de slotrit nog te gaan. Daarin gingen we er weer vol voor, maar moesten we ook echt hard rijden. We deden die tussensprint gewoon alsof het de eindsprint was. Daarbij kwamen we al best vroeg op kop, waardoor de lead-out erg lang was. Maar we konden Anna gelukkig afzetten op 150 meter van de streep. Opnieuw pakte ze twee seconden en zo won ze uiteindelijk met één seconde voorsprong. Super dat we als team zo aan de eindzege van Anna bij konden dragen!

En nu ben ik dus in Italië, waar ik gisteren samen met Anna geland ben en waar we bij de selectie zijn aangesloten. Hier gaan we een weekje trainen. En de jetlag eruit te slapen, haha. De week in Californië beviel me goed en stelde me tevreden. Ik ben tevreden met mijn niveau en hoop mezelf de komende tijd wat meer te kunnen laten zien.

Amy