Instagram access token:
Amy Pieters

Nieuws

Winst in sterk bezette Ronde van Lekkerkerk

donderdag 25 mei 2017

Natuurlijk wil je als profwielrenster vooral graag winnen in de klassiekers en etappekoersen. Maar kan het in een criterium, dan is dat ook mooi meegenomen. Zeker zoals donderdag, op Hemelvaartsdag, in de Ronde van Lekkerkerk. Daar heeft Amy namelijk solo de winst weten binnen te halen, waarbij ze Marianne Vos en wereldkampioene Amalie Dideriksen met zich mee kreeg op het podium.

Er stond een ontzettend sterk peloton aan de start in Lekkerkerk. De organisatie had wereldtoppers uit binnen en buitenland weten te interesseren om mee te doen. "Het was ook echt een heftig dagje", vertelt Amy. Maar dat kwam ook vooral door de manier waarop ze zelf koerste. "Na drie rondes reed ik weg met Jeanne Korevaar. Dat was eigenlijk meer om te openen, maar we kregen wat ruimte en het draaide goed samen."

Het zorgde ervoor dat de voorsprong opliep. "Achter ons ontstond een groepje, maar zij wisten niet bij ons te komen. Op vier ronden voor het einde demarreerde ik weg bij Jeanne, omdat ze toch vrij dichtbij kwamen. Ik voelde mij goed genoeg om te winnen vandaag, dus ik probeerde het met een alles of niets poging. En dat lukte goed! Tijdens de wedstrijd werd het gevoel ook steeds beter. Het is fijn om het dan af te maken."

Volgende week Hengelo
Achter Amy werd Korevaar dus nog gegrepen door de groep achtervolgers. Vos sprintte voor Dideriksen, een ploeggenote van Amy, naar plaats twee. Over ruim een week, op vrijdag 2 juni, rijdt Amy opnieuw een criterium. Dan staat de Nacht van Hengelo op het programma, waar de organisatie dit jaar heeft gekozen voor een wedstrijd voor professionele vrouwen in plaats van de mannelijke professionals.